Onderhoud


Met een periodiek onderhoud kunnen véél problemen vermeden worden.

Na iedere reiniging neemt het rendement op slag toe met gemiddeld 7%. Op lange termijn zorgt een periodieke reiniging voor een langere levensduur van uw zonne-installatie.

Bovendien checken onze technici uw installatie preventief op celdefecten en constructiefouten zoals snail trails, hot spots en verkleuringen. Deze defecten kunnen uw rendement meteen of op middellange termijn in gedrang brengen.

Reiniging

Zonnepanelen zijn helaas niet zelfreinigend

Zonnepanelen zijn zoals uw veranda, autoruit, velux,.. helaas niet zelfreinigend. Vuil zorgt voor schaduw, verhoogt de temperatuur en uw rendement en levensduur nemen geleidelijk aan af. Een jaarlijkse reiniging met osmosewater verhoogt dus uw rendement en duurzaamheid van uw zonnepaneelinstallatie.
DB&W technics maakt voor het reinigen van uw zonnepanelen gebruik van de osmose-technologie. Osmosewater (zuiver water) heeft een opmerkelijk oplossend vermogen waardoor allerlei substanties gemakkelijk oplossen en laat bijgevolg een zuiver en streeploos oppervlak na. Vraag snel een offerte aan bij DB&W Technics.

Reiniging zonnepanelen
Voor en na

Controle

Defecten kunnen vermeden worden

Werkt mijn installatie nog naar behoren? Behaalt mijn installatie de verwachte opbrengst? Een uitgebreide controle van uw installatie kan problemen verhinderen. Controle op celdefecten en constructiefouten: snail trails, hot spots, verkleuringen,… Thermografische foto van de zonnepanelen en connectoren: controle hotspots Huidige opbrengstprestatie: presteert onder-, goed- of boven de te verwachte opbrengst Uitmeting van de strings: aarding, configuratie, isolatiewaarden, openklemspanning,.. Bovenstaande metingen worden samengebundeld in een onderhoudsverslag. Vraag snel een offerte aan bij DB&W Technics.

controle
controle

Coating

Verhoog uw opbrengst en rendement

Weer en wind tasten de beschermlaag (coatingslaag) van uw zonnepanelen aan. De coatingslaag zorgt voor een heldere, niet spiegelende onzichtbare laag op het glas van uw zonnepaneel. De nano-deeltjes zorgen voor een afstoting van vervuiling (zoals vogelpoep, zand, stof, algen, pollen, meeldauw,..). Het aanbrengen van een nieuwe coatingslaag houdt uw zonnepanelen langer schoon en helder én het verhoogt daarboven uw opbrengst en rendement. Vraag snel een offerte aan bij DB&W Technics.

coating